536. Tigris magázódik

Az a játék, hogy megmondani a hengereket vakon. Hogy egy, kettő, vagy soros négy – visít, mint a malac, tudod, ha kihúzatod egy kicsit.
A legjobb hangja az egynek van, részrehajló vagyok, van az a kis traktoros röfögése neki, meg rúg, akár a ló, mikor a Tigris vált – kiegyensúlyozótengely ide vagy oda -, és ugrik. Akkor van az a kis tehetetlenségi hanyatlás, abból aztán meg a beledőlés a gyorsulásba.
A Mátra, az nagy szívjóság különben, a kanyarok szűkek, meg hosszúak is, jobb a balba nyal, és kicsit gyomorszájas, mikor meglátod a figyelmeztető piros nyilakat, de az csak optikai tuning az agynak, az adrenalin. Jár a csípő, a tánc lassú és finom, nekihevül a gumi, egészen átmelegszik a csúcs felé. Azt mondja a Tigris, nyolc mili a rinyacsík. Márhogy elöl. A nyolc mili, az jó, főleg, hogy ketten vagyunk, úgy idegrendszerileg. Főleg én. Úgyhogy jó nagyon a nyolc mili, azt mondja. Meg, hogy nem érdekli a sebesség. A gyorsulás érdekli, a gyorsulás, mikor rúg és ugrik – kiegyensúlyózótengely ide vagy oda -, a vibráció. Meg a pályaívek. A ring. A ringás. Az egyensúly. Mert, ha fékkel mész neki a kanyarnak, fel akar állni a gép. Az az akarata neki. Az egyenes. De nem hagyja akkor a Tigris, finoman rákényszeríti a maga akaratát, hangsúlyozom: finoman, csak, hogy úgy életben tartsa a dolgot – így szoktuk mondani. Szóval megfekteti, dönti egyik ívből a másikba, hála nektek, feszes hangolású rugózó elemek. Betöri lágyan olyankor, vagy hogymondjam. Na és akkor van az egyensúly. Az egymással szembenálló akaratoknak a végfoka. Az ütközőpontja. A paktuma.

az SMC "maga" (forrás:http://www.mc24.no/article.php?articleID=1098&categoryID=214)

Jó lenne azért egy SMC, a Tigrisnek jó lenne, na. Háromállású elektronikus kapcsolóval a pillangószelepkhez, a befecskendezéshez, meg a gyújtásponthoz. Hogy ne engedje leesni a fordulatot kétezer alá. Az versenyen fontos. Az idő miatt. Meg aztán karcsú. Mert karcsúbb, mint az SM. Mondjuk én izmosabbnak látom. Vadabbnak. Pedig ugyanaz a motorblokk. Csak nem ér le róla a lábam. Pedig az ülése is keskeny, mint a penge. Mondom, olyan vad, na. A Tigris meg azt mondja: azt hiszem, egy darabig magázni fogom.

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .