Nem tudom nem észrevenni, hogy amióta házi feladatként a Coco Chanel életrajzi regényt olvasom, és szigorúan szakmai okokból nyitottam egy időkaput a Gardróbban, amin keresztül ki-be masíroznak a lakásunkba mindenféle túlfűtött, dekadens figurák, mint Stravinsky (az a majom, ahogy magunk közt bensőségesen becézzük) vagy Gyagilev – oh, les années folles! –, csúnyán belegabalyodtam egy időhurokba. 

Szóval kérem, ez itt a szappanok Pavlovája, de nem ám az epres-habcsókos süti, hanem a letisztultan puritán, mégis elegánsan fényűző, ugyanakkor titokzatos és érzéki balerina.

A szappan alapját képező rengeteg mogyoróolajat ricinussal, kókusz- és mangóvajjal, gyapotmagolajjal és Tussah selyemmel gazdagítottam, de tizenkilencre még nagybátran lapot húztam, úgyhogy az egzotikum kedvéért – és hogy az orientális stíluselemeket is beillesszem a koncepcióba belecsorgattam egy kis rizsproteint, ami nálam amúgy a bőrápolás prémiuma. A fehér- és az ausztrál szantálfa esszenciális olaja pedig maga a luxus.

A massza, akár a selyemcukor. A szappan kecses és karcsú, mint egy hattyú, egészen letisztult, a tapintása szatén, a habja selymes, gazdag és finom.

A kép forrása a Wikipédia

Amúgy a Pavlova (márhogy a torta) állítólag az angolszász karácsonyok királynője.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.