A savak után

eljött az ideje, hogy megismerkedjek a lúgokkal is. Úgy tűnik, én ilyen későn érő analóg nő vagyok.

Az ilyenvoltot nem mutatom, mert egyrészt kesztyűben dudáltam – ami a dolgok kézben tartása szempontjából tiszta szívás –, másrészt meg a nagy izgalmak közepette eléggé be is párásodott az okkoláré a maszk fölött, úgy meg nehéz fotót csinálni, ugye.

Nagyanyám még üstben főzte az udvaron, beledolgozott minden megmaradt háztartási zsiradékot. (Jó, mondjuk zsír helyett én már a modern idők úri huncutságaiból kotyvasztom, de csak azért, mert végeredményben mégse vághatunk disznót az ÁNTSZ előtt az aszfalton.)

Nagyapám fából ütött össze valami öntőformát, aztán dróttal darabolta kockákra a tömböt, s vitte a keskeny létrán a padlásra száradni. Egy főzetből egy egész évre valót öntöttek.

2016-11-22-21-44-08-6

Amúgy – csak a félreértések elkerülése végett – szappan. Shea- és mangóvajjal, körömvirág-, szőlőmag- és vadrózsaolajokkal, leheletnyi geránium illattal. És kecsketejjel.  Szóval tejben-vajban fürdés lesz.

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Csatlakozás a társalgáshoz

5 hozzászólás

  1. Nos, itt van a tanulmányaim listája. A többihez csak elszántság és mély levegő kell. Valójában semmi bonyolult nincs benne. Precíz mérés, és körültekintő bánásmód a lúggal.

    http://www.illatosszappan.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=137&Itemid=174

    https://szappanopera.wordpress.com/technologia/

    http://lukreciakencei.hu/szappankeszites/szappankeszites_hideg_eljarassal/vii-resz-zsirok-viselkedese-es-ajanlott-mennyisege-a-szappanban

    http://www.bioboltos.hu/szappankeszites-hazilag

    És ha adsz címet, akkor adok. Vagy küldök HArival. Vagy valami.:)

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .