979. börleszk, melyben a Kosztolányi család hurkát abál (forgatókönyv)

Karakterek (a színrelépés sorrendjében):

– az író – Kosztolányi Dezső
– a (rövidnadrágból ítélve még gyermekkorú) fiú – Kosztolányi Ádám
– a feleség – Harmos Ilona

Szín: az író dolgozószobája.

Az író a szobába lépve rágyújt. Vadul cigarettázik. Dolgozni kezd

Kezében könyvvel belép a fiú. (Egy szakácskönyvet tanulmányoz.) Az író ingerülten felnéz, cigarettájába szív. Munkájába temetkezne, a fiú azonban a könyvvel hevesen hadonászva felszólítja, hogy segítsen hurkát abálni. Az író indulatosan elutasítja. Látványosan vad füsteregetésbe és írógépcséplésbe kezd.

Belép a feleség. Teátrális szenvedéllyel cigarettázik. Odavan, csurom drámai sok(k). Erélyesen a hurkás teknőhöz tereli a férfiakat, majd az író kezébe nyom egy bézbólütőt (hurkatartó rudat). (Az író és a feleség) teátrális szenvedéllyel cigarettáznak. A bézbólütőt (hurkatartó rudat) az író (a cigarettacsutkával együtt) dühödten a földre hajítja. Látványosan vad írógépcséplésbe kezd.
A feleség és a fiú a teknővel szerencsétlenkedik. A feleség egy tésztaszűrővel eszelősen hadonászik az író előtt. Az – a feleség kezéből kikapva a tésztaszűrőt – földhözvágja. Székéből fölpattan. (Dulakodás?)

Vágás.

Új snitt: az író asztalánál dolgozik. Vadul cigarettázik.

Vágás.

Új snitt: a család egy kerthelyiségben ücsörög vadul cigarettázva.

Szinopszis:
Miután Dezső szabotálja az abát,
kertvendéglőben kell abuzálni a zabát.

(A pompás leletért köszönet Cserinek.)

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .