869. Péter vagy

avagy a tisztára mosott én

Ahogy a Nagyfőnök Péterre alapozta egyházát, úgy alapozta a Bencsik EP-re ezt az első könyvét.
Jó kis könyv különben; Pável ugyan kevesellte benne a faszt, mint a Bencsik kötőszavajárását, de ott van az is azért kérem szépen, kissé lábjegyzetben, kissé dekadensen. Mint amolyan vagina vakancia. Madzagon méz.

Másképp amit nem szeretek benne, azt az EP-ben nem szeretem. Szerintem. Amikor tudom, hogy ezt most tudnom, kéne, de bazmeg, nem. És csak pislogok hülyén. És kurvára nem szeretem hülyén érezni magam.

Amit meg szeretek benne, az a Bencsik stilisztikai készsége és nyers okoskodása. A szociológiája a Bencsiknek. A – hogy is mondjam – műfajtalankodása. Meg a Nádaskodása is – mert persze te is benne vagy. Benne vagy te is, Péter.

Szóval, jó kis könyv, mondom, súlya van a kicsiségének. A Péterek primátusa dacára. Vagy mellett. Vagy mi. Mer’ ugye:
NEM SZORÍTHATJUK KI NYOMTALANUL A SZÖVEGBŐL A PÉTEREKET.

Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat… (Na jó, ezt az utolsót történetesen nem a Bencsiktől idéztem.)

Bencsik Orsolya Kékítőt old az én vizében (5/4)

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .