726. solo

A Bakos-féle Idegen szavak és kifejezések szótára szerint:

solo ld szóló ol I. fn zene 1. hangszerre v. énekhangra írt, kíséret nélküli zenemű, ill. zenemű ilyen részlete 2. egyetlen táncos által előadott táncmű, ill. balettnak ilyen része 3. magánszám; ilyen mű előadása 4. versenyműben, többszólamú szerkesztésben: egyetlen hangszer v. kisebb hangszercsoport kiemelt, a teljes zenekarral szembeállított szólama II. mn egyedüli, párja nélküli (pl. kabát)

Mert, tudod – vagy nem tudod, végülis honnan tudhatnád -, itt van nekem ez a hangszer. Én ezt a hangszert most megmutatom neked. Ezen a hangszeren – mert így döntöttem – mostantól szeretnék neked játszani.
És mert úgy akarom, hogy ebben a játékban benne legyen minden szerelem, mostantól, hogy úgy mondjam, személyesebb lesz a hangütés.
Legyen az a játék, hogy mostantól közvetlenebb leszek veled. Megfoghatóbb számodra.
Legyen az a játék, hogy mostantól igazából is megszólítlak. Valahogy így képzelem:

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .