✍ 411. nyers

Kapcsoljak zenét?
Hogy?
Hát, csak hogy kapcsoljak-e zenét, kérdezte a Nő elfogódottan, hogy hátha úgy komfortosabb… – itt elakadt – vagy ha akarod, ki is mehetek. Elszívok addig egy cigarettát a folyosón, vagy valami.
Kérlek – Lloaf kissé érdes volt az érzelmi túlterheltségtől. Nem kell, hogy kimenj. Ha akarsz, kapcsolj zenét.
Csak, mert olyan vékonyak a falak, meg minden…
Vékonyak. Ezzel rövidre is zárta.
Az a fajta volt. Akit maguk között csak úgy hívnak a nők: falhozbaszós. Akit maguk között a nők bekívánnak maguknak. A rövidrezárós fajta. Az odabaszós. Tetkója is legyen, ha lehet. Meg legyen benne valami kis sötét. Rosszfiú legyen, vad kicsit. Meg nyers. Kissé érdes az érzelmi túlterheltségtől. Férfi.
Mert tudod, én lehet, hogy nem tudnék – nem mintha olyan szemérmes lennék, vagy valami, csak… érted? Hogy így előtted nem menne.
A Nő mindig szavakkal tapasztotta be a zavart.
Aha.
Hogy én így nem tudnám rádrakni az emésztésemet, vagy hogy is mondjam… hogy valahogy úgy érzem, ez nem tartozik rád…
Nem. Nem tartozik rám.
… mint ahogy nem tartozik rám, hogy éjjelente a Jucó néni az ágytól egészen a vécéig végigdurrogtatja az utat, és az kihallatszik, meg amikor már ráül a vécére, az is, pedig nem tartozik rám, és mégis valahogy benne vagyok, akaratom ellenére, de belekerülök, ahogy ott csendben szívom a sötétben a cigarettát, de nem tartozik rám. Vagy amikor a Kajzer a fejem fölött emészt, az se tartozik rám.
Majd kinyitom a csapot.
Hogy?
Kinyitom a csapot. Tökig.
Ümmm… nem értem.
A víz zaja, az jó. Elfedi a fingást. Hogy ne rakjam rád a fingásomat.
Ja…
Aztán meg meggyújtok pár gyufaszálat. Katonadolog.
Katonadolog?
Így csináltuk a laktanyában. A foszfor, meg a gyufa szaga, az jó. Elfedi a szarszagot. Hogy ne rakjam rád a szarszagomat.
Aha. Most erre mit lehet mondani. Ez biztos olyan odabaszós dolog. Vagyishogy része az odabaszásnak. Kicsit azért meglepte. Majdnem megütötte. De ez a fájdalom is része. Ettől kicsit még jobban imponált neki. Hogy olyan bátran kezelte a szavakat. Hogy olyan nyersen ejtette ki, hogy fingás. Vagy hogy szarszag.
Jó. Mégis kimegyek inkább.
– jajcsakazértnehogymostelkezdjenbeszélninekemaszarcsíkról –
Lloaf csak hanyagul megvonta a vállát.

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .