✍ 41. K. A. úr X-ben

K. A. úr építész. Pontosabban igazgatója egy építész káeftének.
Jellemének ornamentikájához fontos adalék, hogy szeret jókat és sokat
enni, kirándulni, tájban gyönyörködni – kizárólag kocsiablakból. Ebből kifolyólag üzleti körútjain gyakran megesik, hogy medium kategóriájú apartmanok modern fürdőkabinjainak szűk tolóajtaján testének átpréselése nehézségekbe ütközik, így végtagjainak bal szegmensét először, végtagjainak jobb szegmensét másodszor átszuszakolva a kabinajtón, kanálformára strukturált tenyerével némi vizet vételezve végsősoron a zuhanykabin előterében tud csak tisztálkodni. Nemkülönben az is előfordul, hogy az éjszaka közepén gyanútlan szállóvendégek másik emeletre történő transzportálására kerül sor K. A. úr negyven decibeles, egészségügyi határértéket meghaladó horkolása miatt.

K. A. úr, mint szakmailag kifogástalan cégvezető és mérnökember, családi hierarchiájában is törekszik a precizitásra. Vasárnaponként családi csapatépítő tréninget moderál, s a húsleves mellett a menüből nem hiányozhat a tagok heti idő-, és tervgazdálkodási beszámolója sem.

Lloaf, mint minden genetikailag öntörvényű egyed, aki gyermekkora óta idegenkedik mindenféle számonkéréstől, nehezményezi ezeket a vasárnapi zárszámadásokat, ezért amikor egy vaskos májgombóc felett nyájasan áthajolva K. A. úr csaknem bizalmasan felteszi a megszokott kérdést: Na és önnek, Lloaf, hogyan is telt az elmúlt hete?, Lloaf, aki mindezt személyes provokációnak véli, megfeszülő állkapoccsal csak annyit lök oda rezignáltan: Vezettem a háztartást. Talán így tudnám összegezni.
K. A. úr kezében egy pillanatra ugyan megdermed a kanál, de mert nem az a fajta ember, akit könnyen zavarba lehet hozni, újabb kísérletet tesz Lloaf kibontakoztatására. Ach so. No és mik a tervei a jövő hétre? – és két húscafat közt zsírtól fényes ujjai közé csippent, és beleszippant egy mentolos Dunhill cigarettába, ami lényegében véve bal keze mutató-, és középső ujjának zárványszerű összenövése, olyasféle módon, mint a kacsáknál az úszóhártya. Nos – Lloaf nagyon lassan, tagoltan ejti ki a szavakat -, jövő heti terveim közt főleg és elsősorban a háztartás vezetésésnek kérdése szerepel.

A személyiség lényegében – a vegetatív idegrendszer és a környezet hatására, a központi idegrendszerben “székelve” – villámhárításra és
túlélésre alakult ki.

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .