✍ 394. szókimondó, avagy nagymama örök

Tudjátok, én úgy eluntam már Nagyvenyimet. Hogy nem történik semmi. Néha elhozzák ugyan az otthonba az óvodásokat, olyankor van egy kis pezsgés, egy kis élet, olyankor jó. De különben…
Ott van a társam, a Teri. Hát az már kilencvenhat éves. Az már nem akar semmit. Olyan öreglányos. A Jolival nem volt könnyű, az nehéz természet, de annak legalább van humora. Meg hát családja is van. Mer‘ a család, az fontos.
Ez a Teri, hát ennek még családja sincs. Se kölyke, se egere. Azt mondja, nem is vágyott rá soha. A családra. Hát hogy lehet az? Én, ha most nem nyolcvanhat éves lennék, hanem huszonhárom, nem gondolkodnék, dehogy gondolkodnék. Nem három gyereket szülnék, hanem ötöt. Vagy hatot is. A Teri, az nem. Azt nem érdekli semmi. Állandóan azt hallgatom, hogy ő már mindig arra gondol, hogy neki már mennyivel jobb lenne, ha nem is lenne. Na aztán olyankor mondom neki, hogy nekem is.

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .