✍ 454. a határesetről

kis szabódás után tű alá fekszik a BerikA Tigris is az a totálkáros fajta. Úgy értem, minden, ami robbanómotor. Amúgy motorfetisiszta. A robbanómotorban lehet a férfierő, a hara titka, valami ilyesmire gyanakszom.

Szóval motorja van a Tigrisnek. Namost ez itten a kiindulópont. Hogy a Tigris olyan kecses, nyúlánk fajta. Aztán a karakterére, hogy úgymondjam, a profiljára kellett szabni a motorosruhát.

Valahogy úgy képzeltem, hogy valami szabóember a kis kék köpenyében, centivel a nyakában precízen leméricskéli a Tigrist csuklótól vállig, meg mind a százkilencvennyolc centijét, és majd úgy lesz méretre alakítva az az akaratos bőr – ilyen archaikus elképzeléseket dédelgettem magamban.

Namost, ezen a ponton a fantáziámban és a nagyvonalúságomban kénytelen voltam felfedezni valami kis folyamatossági hiányt.

A Tigris rettentő vicces volt amúgy a fehér-piros bőrruhában, a térdprotektorok miatt pont úgy nézett ki, mint valami óriási ízeltlábú, és úgy mozgott, mint valami birodalmi lépegető a sztarvórszból, meg nagy is volt rá az egész, ezért kellett ugye a profiljára szabatni.

Akkor az Andrea úgy fixírozni kezdte a Tigrist, és jajgatni kezdett. (Az Andrea az, tudniillik, aki a történetben a fixa ideám szerinti valami szabóember [folyamatossági hiány], csak se köpeny, se centi, se precizitás, ellenben műköröm [f.h. f.h… !!!]) Akkor a Tigris megkérdezte, mi a baj, na és az Andrea mondta, hogy, háát, ez olyan határeseten van, meg hogy ja, semmi, csak szokott így jajgatni reflexből, bele a vakvilágba, gondterhelten. Aztán úgy ötödikre talált egy ezüst színű alkoholos filctollat, ami végül fogott is, a műkörmei közé csippentgette a Tigris karján az anyagot, és tízcentinként összefirkálta vele a vadonatúj motorosdzsekit. Hogy akkor itt kiveszünk belőle, ott meg rövidebb lesz, közben meg folyton kérdezgette, hogy: bírod? És a Tigris bírta, mert a Tigris amúgy is az a bírós fajta, az Andrea meg mondta rá, hogy háát, ez olyan határeseten van, és az volt a benyomásom, hogy igazából minden egyes csippentés a határeseten van neki.

Aztán amikor már elég csúnyán összefirkálta bokától nyakig az egész bőrruhás Tigrist, eszébe jutott, hogy esetleg fölteszi a szemüvegét, és föltette, és esztétikailag Gucci volt, de én úgy láttam, nem lett tőle jobb neki.

Mondjuk csodálkoztam, hogy a Tigris nem akarta megpofozni, amiért egyfolytában rángatja rajta a gatyát, és kérdezgeti folyton, hogy: zipzárt, bírod?, és csak úgy ad hoc huzigálja az ezüst strigulákat a Tigris seggének valamelyik partjára. Azért nekem ez olyan határeseten volt.

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .