487. Ildikó, Forró Fekete

gyönyörű és törékeny, mint egy porcelánfejű bohóc

Vannak ilyen clown-szerű nőalakok. Csak impressziói maradnak belőle az embernek.

Ahogy a kecses, fehér tányérkán odatolja a forró, ropogós mandulás croissant-t.

Ahogy a törzsvendég fülébe súgja cinkosan a melanzs felett, hogy ezt most a kávégép-karbantartó főzte, lehet kritizálni, dehát istenem, olyan sok a vendég, én meg egyedül vagyok.

Ahogy kis teátrális, női ijedtséggel kapja szája elé a kezét, mikor felbődül a tenor a lejátszóból.

Ahogy röppen a haja félfordultában.

Nehéz elcsípni. A lényegét, úgy értem. Nagy levegője van, meg égető lendülete. Folyvást sürög-forog. Az arc is folyton szerteszalad rebbenékenyen, megfoghatatlanul. Az egész nőben van valami ragyogó nyugtalanság, amitől az a késztetése támad az embernek, hogy nyakonragadja a mélyét mégis valamiképp. Vagy legalábbis objektíven. A végére járjon.

Az ilyen clown-szerű nőalak karaktere szerint folyton mókázik, mulattat, ezért is táncol mindig az arca. Mikor egy-egy pillanatra megáll, vagy a lendület megtörik, magába réved kicsit. Akkor a vonások is megpihennek, s a nőből elkezd kiáradni valami meghatározhatatlan, mélyről jövő melankólia. Gyönyörű és törékeny, mint egy porcelánfejű bohóc. Ha férfi lennék, megvárnám zárás után.

Ja, a tetejébe pokoli jó kávét főz.

Forró Fekete
III. Bécsi út 57-59.

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

  1. Hová tűnt ez a príma kis hely? Elköltözött vagy végleg bezárt? Két éve nem jártam itt, s ma csak hűlt helyét találtam :(

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .