✍ 479. a tejfölözésről

Van egy ilyen kis gasztronómiai fogásom, hogy telföl nógrádi ropival.
A ropi, az ugye a sós rúd. Jellegéből fakadóan keskeny felület, eszközhasználat szintjén elég komoly szórással. Mondjuk az meg készség dolga, hogyan lehet esztétikai élményanyaggá emelni, amikor a tejföl az asztalra placcsan, de. Kicsi a felület, az van, na.
Három pálcával viszont már komolyabb mennyiségű tejfölhöz lehet jutni megtett út és idő viszonylatában. Kis matekozás, és akkor örülünk.
A tejföl nógrádi ropival, az nekem olyan gourmé-dolog.
Máskülönben a tejfölt persze lehet kiskanállal is. Kézenfekvően egyszerű. Csak abból hiányzik a vadászélmény, a zsákmányszerzés öröme.

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .