✍ 203. kanalas game, avagy az üdvösség ára

Mert imádkozni sokféleképpen lehet. Ki hogy képzeli üdvösségét, ugye. Keresztényi kultúrkör szent áhitatában az Atyának jobbján, onnan jön el, ugye, ítélni élőket és holtakat, angyalfanfárok, a test feltámadása, miegymás, ahogy az Írás tanítja. Megváltó, Miatya, legyen világosság.

És akkor organikus Buddha. Gondolnád, sövényangyal, illatos magyal, fazonra nyírva, ilyesmi. De nem. Maga csinálta magát, fura ent-isten, bodor a levele. Vagyishogy hínár. Alga. Valami vizi izé. Él. Éltetik.

Namost ez úgy megy, hogy jön a bevásárlószatyros-kalapos, vagy az aktatáskás-öltönyös, mondjuk ebédidőben, vagy ad hoc, amikor épp van hozzá kanala [ó, fordulatokban, színekben bővelkedő, te, te], aktatáska lábhoz, fogja a kanalat, megmeríti, fölcsapja rá a vizet, fölfröccsenti lazán csuklóból, és akkor az a hínárvagyalga így locsolódik, inni kap. Organikus Buddha-ent, segítői is vannak, jobbról-balról két kisebb, amolyan halálangyalok, van nekik piros nájlonpartedlijük. Kis Buddhák. Mindkettő alacsony. Mindkettő kopasz. Az összefüggés, erre célozgatok, hogy ezeknek eléri a fejét a bevásárlószatyros-kalapos, vagy az aktatáskás-öltönyös, ezeknek nem fröccsent, önt. Borít. És akkor lesodródik a kőről a vizi izé, kopaszra locsolják.

Így imádkoznak, érted, ilyen egyszerűen, hogy van ez az organikus szentháromságuk, és életben tartják őket. Nincs túllihegve. Egy neked, egy neked, egy neked. Meg a hit, hogy jön majd egy másik aktatáskás, meg egy harmadik szatyros-kalapos, az is csap rájuk egy keveset. Hogy így együtt pont annyi a csapat, amennyinek lennie kell.

és akkor kitűzi szépen az üdvösséget a templomban

Na és ezek után száz jenért megveheti az üdvösséget a paptól. Vagy ha a pap épp ebédel, automatából, apróért. Kis fatáblán. Papíron persze olcsóbb. Szépen ráírja, hogy csókolom, ide megyek a szomszédos lóverseny-fogadóterembe, négy szerény szelvény mindössze, kérhetnék néhány nyerő tippet? Nincs túllihegve. És azt az üdvösséget kitűzi aztán a templomban valahová, és elmegy szépen a szomszédos lovira, az idejébe még épp belefér.

Imádkozni sokféleképpen lehet.

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .