✍ 183. szótlan, szigorú, székely

…megéltem itt, pontosan kilencven…agusztus végin, hogy éneke'tük a nagyházba a Székely himnuszt, s itt vót az országos… ö… turisztikai, vais a tájékozódási versenynek a döntője. S úgy kerűt, hogy egy … zenekarbul a prímás, a tangóharmonikás itt vót, s a gondnok szót, hogy … há' mosmá' haza kéne menjetek, me' eleget orditottatok itten, s ahajt húzott a tangóharmonikás az ő fülüknek is egyet – de ugy a … terem teli vót, igy élire vótak állitva, annyian vótak. S vót egy haverem, amelyik segitett nekik, Fülei Laci, s akkor reatért a Székely himnuszra, fölálltunk, s énekeltünk, s monnom: az olá zászlót kitűzted, most menj, állitsd föl űket, hogyha székely himnusz jő, ne a seggükön üljenek e, álljanak fő'. É'ment, s mondta nekik, hogy: ne haragugyanak, álljanak fő', mer ez a székelyek himnusza. Fölálltak szépen az egész országbol, s álltak, mig elénekeltük, s avval szépen aztán vették el a villanyt, s mentünk haza. Ugyhogy … a sok hurcoltatás és a cirkuszé' megéltem azt is, hogy az olá fölállt, míg én énekeltem.

szótlan, szigorú, székely

[kanonizált történet – a világ képes fele]

Szerző: cippo

"Nyilván ön is észrevette, hogy minél kevesebbet tudok valamiről, annál nagyobb az önbizalmam, és annál jobban meg tudom világítani a dolgot." Mark Twain

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .