✍ 115. magyarázom a bizonyítványom

2008. április 9. 23:04 - cippo
litera-túra

Először is a nők rendelkeznek a szépséggel, amit joggal becsülnek mindennél többre, mert ennek segítségével a zsarnokok felett is diadalmaskodnak. A férfinál gyakran már az alakban van valami visszataszító, a durva bőr, a sűrű szakáll, mind a gyötrelmes okosságnak következményei; ellenben a nők arca mindig sima, hangjuk finom, bőrük lágy, mintha életük az ifjúságnak állandó folytatása volna. Aztán mit kívánnak az életben egyebet, mint azt, hogy a férfiak tetszését minél jobban megnyerjék. /…/ A nők pedig csak a balgasággal tudnak élvezetet nyújtani. Hogy ez így van, kétségbe nem vonhatja senki, ha meggondolja, hogy a nővel milyen haszontalanságokat beszél a férfi s milyen semmiségeket fecseg, valahányszor őt élvezni akarja.

( Erasmus )

Következmények és konzekvenciák:

  1. sajnos a könyv beleesett a kádba a nagy röhögés okán;
  2. Snájdig hosszasan mélázott, hogy ezesetben akkor ő most inkább nem férfi, vagy inkább nem okos;
  3. Snájdig hiú, de objektíve kizárt, hogy nő legyen;
  4. és nem utolsósorban én azért mégiscsak jobban szeretném, ha inkább csak nem okos lenne, hogy legyen valaki, akinek a testi fölényére hivatkozhatok, amikor felbőszült kékharisnyák nyújtott karral, körömmel támadnak arcra;
  5. mindennek fényében az idők végezetéig hiteles felmentésem van minden hülyeségemre;
  6. bízom a férfiak humorérzékében.

Erasmus a kedvemre valló, na.

Itt aláírhatsz. Úgy értem, a szöveg alá. Nem moderállak, bízom benned, hát úgy. Az email címed kell, nem én találtam ki, de másnak nem mutatom meg.